Publicat el 01/10/2020

Autores: Brigitte Harrisson i Lise St-Charles amb la col·laboració de Kim Thúy / Traductora: Mar Vidal / Editorial: Viena Edicions

Els trastorns de l’espectre autista (TEA) en 55 preguntes i respostes.

Prop d’un 1 % de la població mundial és autista i el 99 % restant pràcticament no sap com relacionar-s’hi. Aquest llibre intenta respondre moltes d’aquestes preguntes.

Quan s’arriba al diagnòstic de «trastorn de l’espectre autista», la família i l’entorn més directe de l’infant afectat no triguen gaire a fer-se moltes preguntes: com percep el món?, per què fa gestos repetitius?, es troba bé?, se sent sol?, per què li costa tant dormir?, com s’han d’afrontar els inevitables imprevistos que tant l’estressen?, ens estima encara que no ens sembla que ho demostri?

Aquest llibre explica d’una manera senzilla els descobriments neurocientífics recents i els avenços relacionats amb aquest trastorn, contrastant-los amb el coneixement que ja se’n tenia. I, a diferència de bona part de la bibliografia que hi havia fins ara, parteix del marc de referència d’una persona autista –una de les autores–, que ens explica en primera persona la seva experiència, amb l’objectiu que els no autistes puguin posar-se a la seva pell.

El llibre aplega també el testimoni d’una mare i aporta noves línies d’intervenció perquè el lector pugui fer-se càrrec del que suposa ser una persona autista a fi de poder respondre d’una manera més efectiva a les seves necessitats quotidianes.

Deixa un comentari