Publicat el 03/05/2017

David Miró condueix un vehicle públic a Barcelona, però en el seu temps lliure crea diorames que elabora amb els objectes que troba al seu abast. L’obra en què treballa actualment és l’escenari en miniatura d’una ciutat i farà 3 metres quadrats.

La creativitat sempre ha estat una constant en la vida de David Miró, que abans de ser taxista va exercir de vidrier i va treballar en la construcció. Per això dedica part del seu temps a les manualitats, la seva passió.

Miró sempre ha estat un amant dels cotxes, motiu pel qual va arribar a tenir una gran col·lecció de vehicles en miniatura que, malauradament, va haver de vendre’s quan es va quedar sense feina per tal de poder pagar-se la llicència de taxista i començar a treballar a Barcelona. Va ser llavors quan, en entrar a casa i veure l’habitació de les col·leccions buida, va decidir començar a construir aquestes maquetes de mida reduïda acompanyades de vehicles en miniatura, exactament a escala 1/43.

Per elaborar els seus diorames, David Miró fa servir objectes com ara tronquets d’arbres, botons, pinces i tota mena d’elements que troba al seu voltant. Tret dels cotxes, mai no compra res. Tot i així, el resultats són espectaculars, i això que Miró només porta un parell d’anys fent aquest tipus de maquetes, per influència d’un japonès amb qui va contactar perquè li expliqués la tècnica.
David Miró aprofita els dilluns, el seu dia de festa, per treballar en els seus diorames i, un cop acabats, els fotografia de prop per crear la sensació que l’escenari és a mida real. En l’actualitat està treballant en un diorama que espera acabar en els propers mesos. La maqueta representarà una ciutat sencera amb tota mena de detalls, i mesurarà tres metres quadrats.

Miró espera continuar realitzant diorames durant molt de temps, atès que ara ha començat a envellir els cotxes i això és un aspecte que el motiva i vol millorar. Malgrat això, sap que no podrà continuar molts anys més amb les miniatures en escala 1/43, ja que, segons diu, «a mesura que em vaig fent gran és més complicat, la vista també empitjora. Hi ha alguns elements que em costa apreciar i probablement després d’acabar el projecte em passaré al 1/24».

 

Font: www.lavanguardia.com
Fotos: www.instagram.com/taxi.cat/

Deixa un comentari