Publicat el 05/09/2019

És ben sabut que els idiomes són àmpliament valorats per les empreses, i per tant, recomanables per a tot tipus d’estudiants. Atès que vivim en un món on les fronteres pràcticament no existeixen, dominar més d’una llengua és vital per incrementar les nostres possibilitats. Però és que, a més de beneficis laborals i econòmics, el coneixement d’idiomes pot tenir beneficis en la salut:

Entrena el teu cervell i fa créixer la teva ment. El fet que els centres del llenguatge en el cervell creixen és un dels principals beneficis d’aprendre una segona llengua, ja que com més s’aprèn més àrees vitals del cervell es desenvolupen.

Evita la demència. Parlar almenys dos idiomes pot reduir la demència en un cervell que envelleix. Segons diversos estudis, el bilingüisme retarda malalties com l’alzheimer fins a cinc anys.

Millora l’oïda. Ser bilingüe pot contribuir a millorar les habilitats d’escolta, ja que el cervell ha de treballar més per distingir els diferents tipus de sons en dos o més idiomes.

Amplia la memòria. S’ha demostrat científicament que els nens bilingües desenvolupen millor que els monolingües la memòria del treball. Aquest tipus de memòria és l’encarregada dels processos relacionats amb l’emmagatzematge temporal de la informació, el seu processament i actualització. Per això és fonamental en l’execució de multitud d’activitats com, per exemple, càlculs mentals i comprensió lectora.

Augmenta l’habilitat cognitiva. Els investigadors han demostrat que les persones bilingües són més eficients en la coordinació de diferents mecanismes de control cognitiu. Atès que el seu cervell està constantment triant la llengua en què s’expressa, això li dona molta més flexibilitat.

A banda dels beneficis per a la nostra salut mental i psicològica, les possibilitats que s’obren davant nostre quan dominem nous idiomes són múltiples i variades:

Donar un impuls a la teva carrera. Si vols trobar una bona feina, com més idiomes coneguis millor. El món en què vivim és cada vegada més globalitzat i les grans empreses volen que els seus empleats siguin capaços de comunicar-se amb persones de tot el món.

Viure, treballar o estudiar a l’estranger. Un nou idioma et permet viure, treballar o estudiar a altres països. És possible que trobis el teu lloc de treball ideal o la parella de la teva vida en altres latituds.

Facilitar l’aprenentatge de més idiomes. En aprendre la teva primera llengua estrangera, hauràs desenvolupat competències, coneixements, tècniques i habilitats cognitives que no tenies abans, i tot això es transferirà a qualsevol altre idioma que aprenguis.

Veure pel·lícules en versió original. T’ajudarà a entrar millor en la pel·lícula i a practicar l’idioma. Saber anglès et permetrà utilitzar molts jocs i programes informàtics que només es troben en aquesta llengua.

Viatjar d’una altra manera. Quan aprens un nou idioma podem atrevir-nos a viatjar a indrets menys coneguts i barrejar-nos amb els nadius. Veuràs com la gent oberta reacciona de forma molt positiva quan t’acostes a ella i tractes de parlar la seva llengua materna.

Per tenir èxit en l’aprenentatge d’un idioma només cal que tinguis clar el teu objectiu i que et marquis unes metes realistes, que s’ajustin a la teva disponibilitat. No vulguis anar massa ràpid, tria un idioma pel qual estiguis motivat i fixa’t unes metes que et resultin assolibles. Un cop fet això, només cal que t’organitzis bé el temps, ja que un horari eficient és clau per a l’èxit en qualsevol estudi.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari