Laia Artigas, Actriu | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 07/03/2019

Laia Artigas és una actriu catalana nascuda a Premià de Mar l’any 2008. Tot i no tenir experiències anteriors, el 2017 va protagonitzar el film Estiu 1993, de Carla Simón (que va ser proposat als Oscars com a millor pel·lícula de parla no anglesa, entre molts altres reconeixements). La pel·lícula presenta una nena de sis anys que afronta el primer estiu de la seva vida amb la seva nova família adoptiva després de la mort de la seva mare. Després de la seva aportació a Estiu 1993, Laia Artigas ha rebut diversos premis i ha representat la producció en un seguit de festivals cinematogràfics.

Com vas entrar en el món del cinema?
El meu pare va veure un anunci en un diari i va enviar un correu electrònic amb les meves dades personals i una fotografia. Al cap de 10 minuts el van trucar dient que volien fer-me una prova; en total en vaig fer cinc.

Et va agradar l’experiència de fer la pel·lícula?
Fer la pel·li va ser genial, vaig conèixer moltes persones i tothom em cuidava molt. El fet de viure en un hotel d’Olot, que va ser el lloc del rodatge, ho va fer encara més divertit.

Continuaràs treballant en altres pel·lícules?
Sí, de fet, després d’Estiu 1993 vaig fer la sèrie Paquita Salas i també un curtmetratge que es diu Proyecto VH amb Carla Simón. Actualment estem a l’espera d’encetar alguna cosa més.

Com ha canviat la teva vida la gran acollida d’Estiu 1993?
La meva vida no ha canviat gens, continuo jugant amb nines, continuo estudiant a Premià i fent esport al poble i estudiant teatre també a Premià.

Com va ser la teva relació amb la directora, Carla Simón?
La relació amb la Carla va ser i és genial, ella va ser qui es va veure reflectida en mi, i va ser també qui em va triar per al paper. És molt afectuosa i una gran directora.

I amb l’altra nena que surt a la pel·lícula, Paula Robles?
Amb la Paula ens ho vam passar superbé fent la pel·li, de fet sempre estàvem juntes. Després vam fer també juntes Proyecto VH.

Qui t’ajudava a treballar el teu personatge a la pel·lícula?
Tenia una coach que estava sempre amb mi a dins i fora del rodatge. Si no hagués estat per la Laura tot hauria sigut impossible, ella sempre tenia un somriure, una broma a punt, i tot era més fàcil per a mi.

Com vas compaginar la teva feina a la pel·lícula amb els estudis?
La pel·li es va rodar del juny fins al setembre, per tant únicament em vaig perdre 2 dies de classe.

A l’escola, què et deien els teus companys i companyes sobre la pel·lícula?
Els meus companys no s’ho creien fins que vam guanyar al Festival de Berlín i van començar a posar tràilers de la pel·li i a parlar-ne a TV3. Després, quan la van estrenar al cinema, tothom em felicitava i molts companys van anar a veure-la.

Com has viscut els premis i les presentacions als festivals?
Una experiència inoblidable, tothom em felicitava. Tothom ens parava i ens deia que el paper que havia fet era mereixedor de molts reconeixements.

Vas a La Salle i vius a Premià de Mar. Què t’agrada més del teu poble?
Uf, moltes coses m’agraden: baixar al port nou, passejar per la Gran Via, la plaça de la Sardana, a l’estiu baixar a la platja de Premià de Mar. Del Maresme m’agrada tot.

Deixa un comentari