Publicat el 26/05/2022

Un model específic de rehabilitació física adaptada a les persones: La Unitat de Rehabilitació Intensiva

 

La pèrdua de mobilitat i autonomia pot ser una de les principals patologies que afecten les persones grans. En conseqüència, en l’àmbit residencial es requereix una atenció personalitzada tant de caire preventiu com de rehabilitació per tractar la persona i disminuir, en la mesura del que sigui possible, els efectes del deteriorament físic, sigui per malaltia o accident. Amb aquest objectiu es posa en marxa la Unitat de Rehabilitació Intensiva (URI) que incorporen alguns centres VIMA, com la Residència i Centre de Dia Mirador de Mataró.
L’URI és un espai que compta amb els recursos adients per tractar els pacients amb la finalitat de recuperar o mantenir la màxima autonomia i millorar així la qualitat de vida. Vol donar una solució integral a totes les persones que requereixen rehabilitació per una davallada després d’una malaltia, o per prevenir-la en qui té risc de patir-la. Aquesta unitat està dissenyada per tractar pacients amb malalties traumatològiques, alteracions neurològiques o afeccions cardiorespiratòries.
La finalitat de l’URI és donar una solució integral, amb els recursos adients, per poder tractar persones amb perfil geriàtric que presenten una disminució de la seva independència funcional, i fer-ho amb un tractament específic de rehabilitació adaptat a les seves necessitats.
El recurs rehabilitador integral específic està a disposició tant dels pacients que resideixen al centre com dels usuaris que assisteixen al centre de dia.

 

Equip Residència i Centre de Dia Mirador de Mataró

Deixa un comentari