Publicat el 22/04/2020

Autor: Julian Barnes / Anagrama editorial

«Preferiries estimar més i patir més o estimar menys i patir menys? Crec que, en definitiva, aquesta és l’única qüestió», reflexiona a l’inici de la novel·la el seu protagonista.
A la dècada dels seixanta, quan tenia dinou anys i va tornar de la universitat per passar l’estiu a casa dels seus pares, Paul es va apuntar a un club de tennis en el qual va conèixer Susan Macleod, de quaranta-vuit anys, casada no molt feliçment i amb dues filles ja grans. Entre aquest jove inexpert en qüestions d’amor i sexe i aquesta dona madura, enginyosa, intel·ligent i que beu més del compte s’inicia una relació que marcarà en Paul durant la resta de la seva vida.
Ara, molts anys després, ell evoca aquesta aventura juvenil, enfrontant-se a una experiència que va ser crucial i indeleble i rememorant els moments feliços, però també els dolorosos que van venir després.
El resultat és una novel·la que indaga de manera enlluernadora en el plaer i el dolor del desig, en les ferides de les relacions que deixem enrere, en com el pas dels anys ens transforma i en com afrontem el nostre passat.

Deixa un comentari