La tortuga com a animal de companyia | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 24/12/2019

Si ets una persona a qui li agrada la tranquil·litat, una tortuga podria ser la teva mascota ideal. Només caldrà que tinguis cura de la seva alimentació i higiene, i ella seguirà el curs de la seva vida, sense ni tan sols fer soroll. Abans, però, tingues en compte els següents aspectes:

Coneix l’espècie

Les tortugues són bastant fàcils de cuidar un cop saps a quina espècie pertany, ja que cadascuna té requisits específics d’alimentació, cures i hàbitat. Has de saber si la tortuga és d’aigua o de terra, perquè li hauràs de preparar un hàbitat adaptat el més semblant possible al seu natural. En el cas de les tortugues terrestres serà un terrari, mentre que en el de la tortuga d’aigua serà un aquari amb un terrari incorporat.

Alimenta-la correctament

Les terrestres són herbívores, de manera que mengen fullatge, enciam, pastura, cols i també algunes fruites com tomàquet, poma, pera o maduixa. Les aquàtiques solen ser carnívores: mengen cucs de terra, grills, llagostes, cargols i també carn crua. Tingues present que les tortugues no mengen diàriament i potser passen tres dies sense que requereixin aliment. Si als dos dies no ha menjat res, retira el menjar i posa-li aliments nous. Fes el mateix amb l’aigua per beure.

Temperatura corporal i higiene

Les tortugues són rèptils de sang freda incapaços de regular la seva temperatura, per aquesta raó depenen del sol per mantenir el seu cos calent. Si adoptes una d’aigua dolça, has de col·locar l’aquari prop d’una finestra que rebi sol diàriament. Les tortugues terrestres poden gaudir del sol en un jardí, terrassa o balcó. És molt important també que netegis bé el seu refugi almenys un cop a la setmana.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari