Publicat el 22/11/2018

La temporada de tardor hivern 2018/2019 arriba plena de múltiples colors, ja que els dissenyadors aposten per les peces tornassolades i iridescents en les seves creacions. Una tendència que evoca els colors de l’arc de Sant Martí tant en gavardines, vestits i bruses com en conjunts sencers. La finalitat és donar-li un toc futurista al vestuari, amb un contrast de textures plastificades que incloguin detalls metal·litzats de diferents tonalitats.

L’efecte òptic de la iridescència es produeix en certes superfícies que fan que la tonalitat de la llum es modifiqui depenent de l’angle en què s’observa. Per exemple, les bombolles de sabó, les ales d’una papallona o les plomes d’un paó. La cultura actual ha recollit aquest fenomen natural i l’ha convertit en tendència. Són moltes les celebritats que ja han adoptat aquesta nova moda i l’han lluït en catifes vermelles d’esdeveniments com els Emmys o en sortides als clubs més de moda.

La moda iridiscent va tenir un moment d’esplendor ja als anys noranta. Va despuntar en detalls tornassolats en peces de les Spice Girls i de Britney Spears. Aquesta tardor la tendència torna i es renova amb un gir més modern i sofisticat. Arriba acompanyada d’un estil futurista, amb joventut i frescor, ideal per als qui els agrada brillar.

Atès que es tracta d’un estil molt arriscat i que no tothom s’atreveix a portar, es pot començar a experimentar amb una sola peça, de textura molt subtil, incorporada a un outfit una mica sobri per contrarestar l’efecte. Una altra opció és apostar per un complement, com una bossa o un clutch iridescent. Si t’agrada aquesta tendència, no és necessari que comencis amb un total look: pots anar afegint detalls al teu vestuari a poc a poc, fins que dominis aquesta tendència tan acolorida i màgica.

 

Redacció La Clau
Foto: Pinterest

Deixa un comentari