Publicat el 20/09/2017

Un estudi realitzat per la Societat Espanyola de Neurologia (SEN) revela que només un 17% dels pacients amb migranyes fan servir la medicació correcta, un 53% abandona el tractament, i un 30% el segueixen de manera discontínua. Segons aquesta investigació, la meitat dels pacients que pateixen aquesta malaltia s’automediquen amb analgèsics sense recepta, no tenen tractament i no van al metge per tractar-la. Això, sumat al sobrepès, la depressió o els trastorns del son, provoca que cada any un 3% dels pacients amb migranya converteixin la seva malaltia en crònica.

La SEN també destaca que la migranya és una malaltia molt incapacitant. Més d’un 70% de les persones amb migranyes tenen una discapacitat greu, i el 14% moderada. Tot i així, creuen que gairebé tots els pacients que la pateixen poden millorar la seva qualitat de vida si tenen un diagnòstic, un tractament i un seguiment adequats. És per això que recomanen consultar el neuròleg quan canviï la intensitat del mal de cap, el tractament perdi eficàcia o el dolor s’acompanyi d’algun símptoma no habitual.

Encara que la migranya pot començar a qualsevol edat, la seva incidència és més alta en l’edat de més productivitat personal i professional, és a dir, dels 25 als 55 anys. Per si no n’hi hagués prou, impacta en la vida personal, familiar, laboral i social d’aquells que la pateixen, i suposa una gran càrrega econòmica.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari