Publicat el 13/03/2018

La màgia de la innocència que persegueix els nostres fills, les seves ganes de divertir-se i alhora d’aprendre, descobrir i idear, és quelcom de genial.

Una de les frases més cèlebres de la pedagoga Maria Montessori és: Ajudeu-me a fer-ho per mi mateix. Així, el mètode Montessori es basa a crear un ambient preparat, ordenat, simple i real on cada element té la seva raó de ser en el desenvolupament dels infants.

La caseta és l’element principal. Jugar a les casetes sempre ha estat un dels passatemps preferits dels nens. La caseta els empara i protegeix i la poden construir de mil maneres diferents: coquetes cases de nines, cabanes al bosc per exploradors intrèpids o muntanyes de mantes i coixins.

A les nostres casetes, els nens disposen de material per desenvolupar la lectura, el joc, l’autonomia i la imaginació.

La caseta creix amb els teu fills, afegint un escriptori per desenvolupar la seva imaginació. Poden gaudir dibuixant en un panell de pissarra o de Velleda perquè les seves creacions estiguin a la vista. Incitar a la lectura serà fàcil amb prestatges per a llibres amb llum LED perquè puguin llegir a la nit, i un carregador USB per quan vulguin carregar la tauleta tàctil. Tancats rere una cortina, seran ‘invisibles’ per als més grans.

Tindran també un llit baix perquè puguin pujar i baixar sense problemes, un armari a la seva altura perquè puguin agafar la roba que vulguin posar-se, i mobles per a joguines i miralls perquè es reconeguin des de petits. Tot això perquè l’autonomia dels petits sigui una realitat a la seva habitació i es potenciï la màgia de la innocència.

 

Eduardo Martínez
ESPAIS MOBLES

Deixa un comentari