Publicat el 21/02/2007

Acostuma a ser normal que davant una reclamació la part demandada opti per donar un excés d’informació difícil de pair que fa que moltes persones optin per deixar-ho córrer. Davant aquesta gran quantitat d’informació que abraça tant la veritat com la mentida o també moltes mitges veritats o mentides es renuncia a la llibertat d’escollir que caracteritza l’ésser humà. És massa complicat i requereix un esforç mental que moltes persones no estan disposades a realitzar.
Un cas especial és el de les informacions polítiques que es donen en unes eleccions municipals. Seria normal analitzar el que ofereix cada candidat i, en funció de les seves promeses, escollir una opció. Es dóna, però, el cas que els polítics cada vegada menys plantegen qüestions de blanc o negre sinó de molts grisos que fan que quasi bé totes les candidatures diguin a la vegada el mateix o tot el contrari. No hi ha debats polítics no sigui el cas que un candidat digui una veritat políticament incorrecta i la gent deixi de votar-lo.

Davant aquesta ambigüitat es produeix una acció cada vegada més acceptada per la ciutadania com és la de deixar de votar i passar de la política. És evident que aquesta situació no ajuda gens a millorar la societat, sinó tot el contrari.

Deixa un comentari