Publicat el 14/09/2011

Cara positiva. En una presentació de l’Assemblea Nacional Catalana es va fer una exposició molt convincent sobre els avantatges econòmics que suposaria la independència de Catalunya. Bàsicament la recuperació de la balança fiscal del que paga de més Catalunya a Espanya, que suposaria la supressió total de les actuals retallades socials. Si algun dia Catalunya es declara independent serà per qüestions molt catalanes: la pela és la pela i la resta són punyetes. Per aconseguir aquesta independència i el seu reconeixement internacional, és necessària una forta implicació ciutadana votant favorablement un referèndum que la ratifiqui.

Cara negativa. En una tertúlia parlant dels indignats, va quedar palesa la indignació d’una joventut clarament discriminada, condemnada a l’atur, amb uns plantejaments cosmopolites de ciutadans del món, que en cap moment han utilitzat la senyera per a les seves reivindicacions. Una altra qüestió a tenir en compte és l’actual desafecció política i social, d’una societat civil totalment desenganyada, per les actuacions d’una classe política totalment venuda als interessos especulatius del mercat.

Conclusió, per fer efectiu el fort creixement de l’independentisme per qüestions econòmiques, hauria de ser fortament compensat amb una gran dosi d’optimisme i entusiasme, que caldria injectar a una joventut indignada cosmopolita i a una societat civil que no creu en res. Podria ser el revulsiu necessari per tornar a viure dignament?

 

Josep Aracil i Xarrié
(President d’Eurosènior)
joarxa@gmail.com

Deixa un comentari