Publicat el 03/05/2018

Si tenim en compte que el cos està compost, aproximadament, d’un 80 % d’aigua, és fàcil comprendre per què la hidratació és una acció importantíssima per tal de mantenir un bon estat de salut.
La set és un dels millors mecanismes que tenim per regular l’aigua corporal. Pel que fa a la quantitat d’aigua que s’ha de beure per estar perfectament hidratat, hi ha algunes discrepàncies, que dependran del que es menja i de l’exercici físic.

La hidratació és una activitat comuna que qualsevol realitza per complementar els líquids perduts o utilitzats per l’organisme. Si bé la major font de deshidratació pot ser la realització d’exercici o esforç físic, també és veritat que encara que ens mantinguem en estat de repòs l’organisme baixa el nivell d’hidratació, ja que els òrgans segueixen consumint els líquids que corresponen els teixits, i és aleshores quan un sent la sensació que es coneix com a set.

Si durant els àpats es mengen aliments rics en aigua (amanides, brous, cremes, o fruites), no es fa del tot necessari beure aigua. Però si els aliments són secs (embotits, conserves, carn, pasta…) s’ha de beure més, però millor entre àpats. L’estomac i l’intestí segreguen uns líquids per poder digerir, i és molt millor si no es barregen amb l’aigua.

El mecanisme de la set és prou poderós per avisar-nos de la necessitat de beure, i l’aigua, els sucs de fruites o simplement la fruita menjada seran la millor beguda.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari