Publicat el 14/07/2020

Una de les mesures sanitàries que més ha fet per la prevenció de la salut és la vacunació. Malalties que abans causaven grans epidèmies ara estan erradicades a tot el món, en procés d’erradicació o, com a mínim, controlades. Per això és tan necessari trobar una vacuna que faci front a la covid-19.

Les vacunes són medicaments biològics que provoquen la generació de defenses (anticossos) que actuen protegint l’organisme enfront de futures infeccions, ja que el sistema immunitari reconeix l’agent infecciós i el destrueix. És una manera de reforçar la immunitat natural del cos a una malaltia, evitant que la contregui i propagui.

Tot i que amb la vacunació s’impedeix que una persona contregui afeccions o, si més no, els seus quadres més greus, el seu principal benefici no és només la immunitat individual, sinó que pot protegir comunitats senceres. És el que es coneix com a immunitat de grup.

Gràcies a les vacunes estalviem en recursos sanitaris, diners dels ingressos, de les UCI i d’hospitalitzacions, així com de molts medicaments. I els riscos que poden tenir són molt inferiors als seus beneficis, perquè la seguretat de les vacunes és molt alta. De fet, són els productes farmacèutics amb més controls de qualitat i seguretat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari