Publicat el 18/09/2023

La importància de les ulleres.

 

Les ulleres de sol són una protecció imprescindible per mantenir la nostra salut visual. Els oftalmòlegs expliquen que els ulls són vint vegades més sensibles que la pell a la influència dels raigs solars, per la qual cosa l’exposició prolongada a la radiació ultraviolada pot provocar lesions oculars. Els més propensos a patir aquests danys són els nens, ja que no tenen totalment desenvolupada la seva estructura ocular. També són grups de risc les persones amb molta activitat a l’exterior i pacients intervinguts de cataractes o amb malalties oculars.

Els especialistes aconsellen utilitzar ulleres de sol sempre que s’estigui treballant, conduint, fent esport, caminant o fent qualsevol altra activitat sota el sol. És molt important que s’adquireixin en establiments sanitaris per garantir la qualitat dels filtres que eviten radiacions perjudicials per als ulls.

L’assessorament d’un professional sanitari òptic-optometrista és fonamental perquè puguem triar les ulleres de sol que millor s’ajustin a les nostres necessitats i condicions.

Redacció La Clau

Deixa un comentari