Publicat el 29/11/2018

Fa molt de temps que es considera l’educació física una assignatura de segona fila, cosa que ha situat l’Estat espanyol a la cua del conjunt europeu en hores dedicades a aquesta disciplina.

Farts que se la consideri una assignatura sense gaire importància, alguns professors d’aquesta matèria van crear fa un temps una campanya anomenada #EF1hDiaria amb l’objectiu d’augmentar-ne les hores lectives. Entre les seves reivindicacions defensen que la disciplina ha canviat molt al llarg dels anys, i que en l’actualitat és una matèria molt important per als alumnes. Segons els experts, el desenvolupament de les competències bàsiques motrius es realitza exclusivament dels zero als 16 anys; per tant, qualsevol mancança en aquest sentit acompanyarà la persona durant tota la seva vida.

Finlàndia està estudiant dedicar entre dues i tres hores al dia a l’educació física perquè els nens cremin energia i arribin relaxats a la resta de classes. Un model molt diferent al nostre, en què els infants s’enfronten a les matèries esperant l’hora del pati per poder desfogar-se, un escenari propici perquè es desenvolupin trastorns infantils com la diabetis o el TDAH (trastorn per defecte d’atenció i hiperactivitat).

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari