Publicat el 09/12/2019

La tradició de la corona d’advent és originària d’Alemanya, després de la Primera Guerra Mundial, i posteriorment s’ha anat estenent a altres països d’Europa Occidental.

L’advent (en llatí adventus Redemptoris,‘la vinguda del Redemptor’) recorda als cristians l’arribada de Jesús al món. Els diumenges d’advent, que són els quatre diumenges de desembre abans de Nadal, la família o la comunitat es reuneix entorn de la corona d’advent, i després de llegir algun passatge de la Bíblia i fer unes oracions, encendran una espelma cada diumenge fins al dia de Nadal.

La corona d’advent és plena de simbolismes: la forma circular és una figura geomètrica que no té ni principi ni fi; per tant, recorda l’eternitat de Déu i el seu amor, que és etern i mai no s’acaba i que alhora ens demana per al proïsme. El color verd del fullatge representa l’esperança i la vida. I finalment, les espelmes representen la llum de Déu que dissipa les tenebres. També se sol decorar amb pomes vermelles, que simbolitzen la fruita prohibida i la promesa d’un Salvador, i amb un llaç vermell, símbol de l’amor de Déu que embolcalla l’home.

Més enllà del significat espiritual, la corona d’advent s’ha convertit en un element decoratiu molt present en el temps de Nadal, ja sigui com a centre de taula o per penjar a la porta de casa. La corona sol estar feta amb branques de pi o avet, però la seva construcció ha evolucionat molt i ara en podem trobar de molts estils i materials diversos.

Pots trobar-la ja feta a floristeries, o bé pots comprar només la base de la corona i decorar-la com més t’agradi. A més, pot ser una bona activitat per fer en família per preparar-vos per a aquest temps de Nadal que ja s’acosta.

 

Raquel Arlandiz
Flosh atelier
www.floshatelier.com

Deixa un comentari