Publicat el 07/07/2010

Qualsevol persona que es vulgui dedicar a la política, restringida a un màxim de tres legislatures, hauria de demostrar prèviament la seva vàlua personal, en l’àmbit de l’esfera privada, on hauria de poder retornar una vegada acabada la seva etapa política. Si per exercir un càrrec de responsabilitat, cal superar un examen que demostri la capacitat necessària, el mateix caldria fer per entrar en política, no com un lloc de treball, sinó com un lloc de servei.
Una altra de les condicions per entrar en política, hauria de consistir, inicialment, en el pas obligatori per l’escola bressol de la política municipal. Els que superin satisfactòriament aquesta assignatura podrien accedir a nivells superiors.
Caldria, a més a més, disposar d’una administració burocràtica eficaç, sotmesa a una avaluació contínua de competència laboral. Finalment, caldria establir una forta implicació de la societat civil, per fer possible que la política fos una cosa de tots, dels ciutadans i dels polítics, per poder endegar un projecte engrescador com el de la independència de Catalunya.

Deixa un comentari