Publicat el 22/05/2019

La bomba de calor o aparell aerotèrmic és una màquina tèrmica que fa que la temperatura de la llar sigui la idònia en qualsevol moment de l’any. A més a més pot produir aigua calenta de forma senzilla, econòmica i respectuosa amb el medi ambient.

Com funciona la bomba de calor aerotèrmica?
Una bomba de calor funciona utilitzant un circuit frigorífic; el que fa és prendre l’energia natural (aigua, aire o terra) i transportar-la a l’interior dels recintes. Funciona de manera que pot portar la calor de fora cap endins i fer-ho també a la inversa.

El millor de la bomba de calor és que funciona de forma eficient, ja que transporta més calor que energia elèctrica consumeix.

Quines necessitats cobreix la bomba de calor?
Calefacció, refrigeració i aigua calenta. I se’n pot fer ús durant tot l’any.

Quines diferències hi ha entre la bomba de calor aerotèrmica i l’inversor d’un aire condicionat?
La bomba de calor aerotèrmica i l’inversor d’un aire condicionat es diferencien principalment en la utilització d’un fluid diferent per transmetre calor.

L’inversor d’un aire condicionat fa servir l’aire per subministrar confort a l’habitatge, sense utilitzar l’aigua en el procés.

Pel contrari, una bomba de calor aerotèrmica fa servir l’aigua per escalfar o refredar l’habitatge.

Es pot instal·lar una bomba de calor en un pis?
Sí, l’únic que es necessita és comptar amb un petit espai a l’exterior (façana, terrassa, balcó, estenedor, coberta, pati…). Si compleix amb la resta de requisits (valorats per un professional) per adaptar el funcionament de la bomba de calor, es podrà instal·lar.

Es poden mantenir els radiadors si s’instal·la una bomba de calor? Seran compatibles?
Sí, la bomba de calor funciona amb qualsevol mena d’emissor. Però el millor per treure’n el màxim rendiment és utilitzar un terra radiant o refrescant.

És molt car el manteniment?
No, ja que és més simple quant a manteniment, per la senzilla raó que no depèn de combustibles ni d’anàlisis de gasos de combustió, motiu pel qual la major part del manteniment es pot fer remotament. I tenint en compte que només depèn de l’electricitat per funcionar, genera més energia que no pas en consumeix.

Fa molt de soroll una bomba de calor aerotèrmica?
El soroll seria semblant al que produeix una nevera.

Cal remarcar que es tracta d’un sistema altament eficient i que utilitza energia procedent de fonts renovables, i que en conseqüència es redueixen les emissions directes de CO2. Això fa que la bomba de calor com a tal sigui un producte respectuós amb el medi ambient.

 

Graupera
Font: egraupera.com

Deixa un comentari