Publicat el 13/04/2018

La boca i les dents formen part del somriure, que sovint és el primer que percep la gent quan ens mira. Però a més, la boca és fonamental per parlar: la llengua (que també ens permet assaborir els aliments) ens permet formar les paraules amb l’ajuda dels llavis i les dents. La llengua fricciona o colpeja les dents per produir certs sons.

Sense les dents només podríem seguir una dieta líquida o d’aliments tous o triturats. Les parts més dures del cos, les dents, són necessàries per a la masticació, el procés pel qual triturem, tallem i molem els aliments preparant-los per a la deglució. La masticació permet que els enzims i lubricants que es segreguen a la boca facilitin la digestió, o descomposició dels aliments. Això converteix la boca en un dels primers passos en el procés digestiu.

Per tot això, és molt important que en tinguem cura, i per sort és molt fàcil:

Raspallar les dents amb pasta fluorada almenys dos cops al dia i completar-ho fent servir el fil dental. Si ens raspallem les dents després dels àpats importants, arrosseguem els aliments que hi han quedat enganxats i evitem així que els bacteris els puguin utilitzar per malmetre-les. S’ha d’utilitzar un raspall adequat, de filaments no gaire durs perquè arribin a totes les cares de les peces dentals. També cal visitar regularment el vostre dentista per evitar o tractar, si cal, les càries o qualsevol incidència que pugui sorgir.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari