Publicat el 07/04/2017

Es tracta d’una fruita originària de Nova Zelanda, malgrat que els seus orígens es remunten a la Xina. Actualment es cultiva a diferents parts del món, motiu pel qual se’n pot consumir durant tot l’any. Aquesta fruita, considerada exòtica fa uns anys, s’ha convertit actualment en un producte habitual als mercats.

Kiwis verds i Gold:
La pell és una de les diferències entre les dues varietats de kiwis. La tonalitat de la del Gold és un marró més clar, és més llisa i té una forma una mica més allargada. Quant al sabor, el verd té un notable punt àcid, al contrari del Gold, on predomina la dolçor. Mentre un té la polpa de color verd, l’altre tira cap al daurat.

Beneficis:
Ric en fibra, el kiwi és ideal com a laxant i ajuda a reduir el colesterol dolent. Pel seu baix contingut en sodi i alt en potassi, ajuda a regular la tensió i depurar l’organisme, i també a evitar la depressió i el cansament. Per la seva riquesa en vitamina C, activa el metabolisme, reforça el sistema immunitari (les defenses), el sistema cardiovascular i l’agudesa visual.

Com qualsevol altra fruita, és preferible consumir-lo madur. Per accelerar el procés de maduració, poseu-lo dins una bossa de paper, a temperatura ambient, juntament amb pomes, plàtans o peres, però sempre lluny de la llum solar. I si, al contrari, el que cal és alentir aquest procés, s’ha de conservar al frigorífic, lluny d’altres fruites.

 

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari