Publicat el 01/07/2015

INTERPRETACIÓ
 Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Nick Robinson, Vincent D’Onofrio, Ty Simpkins
DIRECCIÓ Colin Trevorrow
DURADA 124 min
GÈNERE Ciència ficció / Aventures

En fi, no hi puc fer més. Jurassic World m’ha entretingut moltíssim. Puc demanar perdó, si cal. Tampoc no tinc arguments gaire científics per defensar-me. Senzillament, la vaig gaudir de principi a final. I encara ara no trobo cap motiu de penediment per haver-me rendit a dues hores de trepidants aventures. Perquè aquest és precisament el punt fort de la pel·lícula: no busca profunditat ni transcendència, només entretenir de la manera més humil i efectiva possible. I personalment opino que ho aconsegueix de sobres.

Colin Trevorrow (director de l’entranyable Seguridad no garantizada) no necessita esperar a les escenes d’acció per desplegar la seva agilitat: ja en el primer acte en fa gala. Sense anar més lluny, l’arribada dels dos joves protagonistes al parc temàtic està presentada amb un dinamisme que contagia entusiasme. El director descobreix els carrerons de la seva muntanya russa com qui camina pel zoològic amb son fill per primera vegada. I és que Trevorrow sap que portar de nou el món de Jurassic Park a les pantalles és destapar un regal que el públic fa temps que espera.

Aquesta seqüència d’obertura, plena d’agilitat i empenta, estableix la dinàmica de la resta de la pel·lícula. No hi ha moments avorrits a Jurassic World. Tot està explicat amb rapidesa i precisió, amb petites pinzellades que ens situen a cada escenari de manera senzilla però efectiva. I sí, en algun moment haurem de fer concessions. Però, abans no tinguem temps d’enfadar-nos, una nova seqüència ja ens tindrà enganxats. Personalment, m’inclino a no pensar-hi massa i a seguir amb aquest irresistible passatemps. Al cap i a la fi, tampoc no són concessions gaire greus.

És curiosa la diversitat de reaccions que aquesta pel·lícula està causant: hi ha multiplicitat d’opinions tant dins com fora del col·lectiu d’admiradors de Jurassic Park. És a dir, existeixen fanàtics de la franquícia que admiren la nova pel·lícula i fanàtics que la detesten, com també escèptics que se sorprenen i d’altres que se senten decebuts. El que en qualsevol cas és indiscutible és el gran èxit que està tenint, convertida en tema de conversa (que com a mínim fa acte de presència per un instant) a bona part de les trobades entre amics que tenen lloc al llarg del dia. I sent tanta la diversió que Jurassic World va proporcionar a un servidor, aquest no pot fer més que alegrar-se’n.

 

Martí Sala
marti_1988@hotmail.com
Compte Twitter: @1988_sala

Deixa un comentari