Publicat el 13/02/2020

Amb més de 25 anys d’experiència va decidir sortir de l’empresa de la seva mare i crear a la manera tradicional un atelier de costura artesanal, deixant la producció en sèrie i orientant-se cap a la personalització i l’exclusivitat. Als ateliers de núvies de Barcelona i Madrid busquen assessorar sobre el model més indicat i tenint cura dels diferents aspectes, fent el vestit de noces que realci el físic de la núvia en el context del lloc on se celebrarà la cerimònia. Parlem amb José Maria Peiró sobre l’art de dissenyar vestits de núvia.

Com va entrar en el sector de la moda nupcial?
Els meus inicis van ser com a aprenent a tallers d’alta costura i de manera molt precoç, ja que només tenia 20 anys quan em vaig animar a obrir el meu primer taller.

Què el va fer decidir-se per aquest tipus de creacions?
Em vaig decantar pel disseny de vestits de núvia perquè era un sector que em permetia treballar amb les millors matèries primeres. Com que soc un fanàtic dels teixits de seda natural, era l’opció més adient.

Com va fer el pas d’impulsar els seus propis ateliers?
Tot i que tinc alguns distribuïdors a Europa, ho vaig fer perquè prefereixo fer la distribució directament a mida als nostres clients dels ateliers de Barcelona i Madrid.

De quina manera es planifica el vestit de núvia?
Nosaltres tenim tres línies de disseny: Vintage, Nature i Nómada. Cada una d’elles està pensada per a diferents tipus de cerimònia: des de les més senzilles fins a les més sofisticades o, fins i tot, divertides. El denominador comú de totes aquestes creacions és la qualitat dels nostres teixits i les planifiquem d’acord amb les expectatives de la núvia, perquè se senti única i especial.

Quina és la tendència actual en vestits de núvia?
La tendència general quan fem un vestit de núvia és fugir de tot allò que pugui semblar una disfressa i evitar l’excés de teatralitat. Es porten vestits amb caiguda i sense faldilles voluminoses, que siguin molt còmodes. En aquest sentit, l’estil boho és un dels més sol·licitats.

Cal harmonitzar el vestit de la núvia amb el del nuvi o no és necessari?
No és primordial. No cal que hi hagi harmonia entre la indumentària del nuvi i el vestit de la núvia.

Quins són els seus referents pel que fa a l’estil?
En aquest moments, els meus referents són la meva pròpia experiència i la proximitat que tinc amb les nostres clientes. És per això que procuro atendre-les de manera personal sempre que puc.

I els seus reptes de futur?
De cara als anys a venir, el meu principal repte és seguir mantenint al més alt nivell les nostres col·leccions, així com els serveis que ofereixen els nostres ateliers.

 

Entrevista: Albert Calls
Fotos: Cedides

Deixa un comentari