Publicat el 25/05/2018

Coincidint amb la temporada en què la maduixa del Maresme arriba als mercats i comerços, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme impulsa la campanya ‘Temps de maduixes’ per difondre les fires gastronòmiques, restaurants i productors vinculats amb aquest producte tan preuat.

La campanya, que compta amb la col·laboració de Xarxa de Productes de la Terra del Consell Comarcal del Maresme, va arrencar el passat 28 d’abril i finalitza el 10 de juny, coincidint amb la celebració d’una nova edició del ‘Benvinguts a Pagès’, una iniciativa per donar a conèixer l’origen d’allò que mengem, tastar productes de casa nostra i degustar cuina del territori.

Sant Cebrià de Vallalta, Canet de Mar, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar i Arenys de Munt han celebrat recentment fires al voltant d’aquesta fruita, protagonista de les Jornades Gastronòmiques de la Maduixa en què diversos restaurants de la comarca ofereixen plats elaborats amb aquest excel·lent producte. L’objectiu d’aquestes jornades és recuperar i potenciar la producció d’aquest conreu al Maresme, i ho fan amb una oferta tan suculenta com variada en què la maduixa és el principal ingredient.

La maduixa del Maresme es comercialitza principalment en fruiteries i cooperatives agrícoles de la comarca. Es caracteritzen pel seu intens color vermell i pel seu gust dolç amb un punt d’acidesa. Tenen una textura carnosa i un perfum agradable, sobretot quan són acabades de collir. Per la seva qualitat destaca la varietat anomenada ‘Pájaro’. El conreu de la maduixa al Maresme es remunta als anys 70, i als 80 va ser la seva època de màxima esplendor. La zona muntanyosa de la comarca gaudeix d’un microclima i unes condicions orogràfiques molt favorables per al conreu de la maduixa, un dels productes més valorats de l’horta maresmenca.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari