Publicat el 08/02/2017

Amb motiu de la 24a edició del Saló Boda, els dies 17, 18 i 19 de febrer, parlem amb el president de la Unió de Botiguers de Mataró (UBM), Jordi Novo, que ens explica les novetats i característiques d’aquesta nova edició del certamen. La fira de celebracions i esdeveniments organitzada per la UBM és una de les propostes més consolidades del panorama firal de la comarca i de Catalunya.

Quines novetats ofereix enguany el Saló Boda?
En aquesta nova edició cal destacar com a novetats els aspectes de la decoració i de l’espai firal, en els quals hem treballat per poder fer un nou pas cap endavant que esperem que el públic visitant valori.

Quin tipus de professionals són els que participen a Saló Boda?
És una fira molt diversificada per la pròpia tipologia de l’esdeveniment que li dóna nom. En aquest sentit, el Saló Boda reuneix representació de tots els àmbits relacionats amb les noces i esdeveniments: fotògrafs, restaurants, moda nupcial, joieries, agències de viatges, etc.

Casar-se, d’entrada, sembla que hagi de suposar una gran despesa. Podem dir, però, que avui en dia hi ha propostes per a tots els pressupostos?
Realment sí, tot és en funció del què i del com es vol organitzar. Cal destacar, en aquest sentit, que cada cop es treballa més a mida, en un procés d’especialització que ha avançat en paral·lel a un sector amb gran demanda, que ha sabut especialitzar-se amb tots els canvis que s’imposen en cada època i generació.

 

 

jordinovo2

Si ens centréssim en els servis, quines són les empreses assistents al Saló Boda que tenen més demanda?
Totes les empreses pertanyen a sectors que tenen molta demanda. L’entorn de les bodes i les celebracions és molt important. D’altra banda, responent a la seva pregunta, la moda nupcial i les joieries estarien entre les que en tenen més.

Quines serien les propostes més originals que s’ofereixen, o les que creu més innovadores d’aquesta edició del Saló Boda?
Li destacaria que enguany tindrem exposat a fora un autobús americà, school bus, en format food truck. Oferirà aperitius i menús a tots els visitants a la fira.

El sistema d’organitzar les bodes a través de wedding planner s’està imposant cada cop més. Tindran representants d’aquest àmbit?
En aquesta edició no, tot i que altres anys sí que n’hi havia hagut. Però això té una explicació, i és que la realitat és que, cada vegada més, els restaurants disposen de la seva pròpia wedding planner, motiu pel qual no en tindrem directament, però sí que s’hi podran trobar.

La roba continua sent un dels grans elements protagonistes de les noces. Com estarà representada al Saló Boda? Quantes desfilades es faran?
Sí, és cert que la roba i les desfilades són un dels grans punts d’atracció i d’interès de la Fira. En concret es faran quatre desfilades: dues dissabte i dues diumenge, al matí (12.45 h) i a la tarda (18.45 h).

S’ha notat algun creixement de participants respecte a anys anteriors?
Degut a les dimensions del Centre de Congressos on celebrem l’esdeveniment, la xifra de participants està en la seva màxima ocupació. I això, tot i haver incorporat ja l’any passat algun espai annex.

Quins són els avantatges de celebrar-ho al TecnoCampus?
D’entrada, cal destacar que està localitzat en una zona privilegiada, a primera línia de mar. A més, disposa de tot tipus d’equipaments, serveis i tecnologia. A aquests factors òptims cal afegir-hi també una bona xarxa de comunicacions que fan el seu accés fàcil i còmode, tant per accedir-hi en vehicle privat com si es vol en transport públic.

jordinovo3

S’ha notat millora respecte al lloc on se celebrava fa uns anys?
Sí, perquè permet fer el Saló Boda amb dos espais diferenciats. En primer lloc, ocupant el Foyer com a espai firal, amb una exposició que ens ofereix totes les necessàries comoditats: climatització, megafonia, guarda-roba, lavabos, aparcament, etc. I en segon lloc, l’Auditori annex per a les passarel·les de moda amb el seus audiovisuals, que proporciona gran capacitat d’acolliment i confort de cara a les passarel·les de moda, alhora que el suficient aïllament de l’espai d’exposició per tal de no interferir acústicament en l’activitat dels expositors i els seus clients. Per tot plegat, el Centre de Congressos del TCM reuneix els millors requisits, sent un espai diàfan, lluminós i còmode, dotat amb importants serveis per a l’expositor i el visitant, proper i accessible a l’entorn comarcal i amb una passarel·la de moda annexa i àmplia.

Quins projectes de futur tenen de cara al Saló Boda?
Créixer en metres quadrats d’exposició, però abans s’ha de trobar l’emplaçament necessari a la ciutat de Mataró. I és una llàstima que aquesta encara no disposi d’un pavelló firal o equipament polivalent per realitzar activitats d’aquest tipus, com fires i congressos que ajudarien, en aquest sentit, a situar Mataró al mapa.

Redacció La Clau

Deixa un comentari