Publicat el 16/08/2018

Ja fa uns anys que els jocs virtuals van arribar al món de les mascotes, i actualment existeixen aplicacions pensades perquè els animals de companyia puguin jugar-hi. En el cas dels gossos, però, no han tingut gaire acceptació, i les que millor resultat donen són aquelles que inclouen sons específics que desperten l’interès de l’animal, més que no pas imatges.

La majoria de les apps perquè hi juguin els gossos es basen a intentar captar l’atenció del ca mitjançant imatges de colors vius i determinats sons. En gairebé totes, apareix en pantalla un gos corrent, bordant o remenant la cua i, en observar-lo, pot ser que l’animal ensumi i provi d’interactuar amb la imatge que veu en el dispositiu, o bé que acabi ignorant-la.

A diferència dels gossos, a la majoria dels gats els crida l’atenció la tauleta tàctil i de seguida volen interactuar amb el joc. És per això que actualment existeixen diferents aplicacions gratuïtes dissenyades perquè els felins puguin jugar-hi.

Entre les més conegudes es troba Crazy Cat, un joc on el gat ha d’enxampar el ratolí que llisca sobre un formatge. També és molt popular Game for Cats, que té com a principal atracció un ‘punter làser’ que el gat ha d’atrapar.

Un altre joc força conegut és Pocket Pond, un estany virtual on el gat veu peixos i escolta sons relaxants d’una cascada d’aigua i natura. Es pot configurar de manera que l’animal tingui l’experiència de tocar l’aigua i pescar els peixos.

Paint for Cats, en canvi, explota la faceta artística dels gats. Fa servir el clàssic joc d’atrapar el ratolí per crear una pinzellada amb cada moviment que fa, de manera que quan acabi la cacera haurà fet una obra d’art.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari