Publicat el 23/09/2020

A la paleta de colors de la xocolata se li ha afegit un de nou: el rosa. 80 anys després que Nestlé comercialitzés per primera vegada la variant blanca, el fabricant líder mundial de la xocolata, Barry Callebaut, va presentar a Xangai aquest nou tipus de xocolata que ha estat batejada amb el nom de Ruby.

El fet curiós és que aquesta xocolata s’elabora sense colorants ni additius, ja que es produeix a partir d’una llavor de cacau que creix a l’Equador, Brasil i Costa d’Ivori i que per la seva naturalesa té aquest color rosat tan característic. Gràcies a un procés d’elaboració únic, la xocolata manté les seves propietats cromàtiques roses sense perdre el seu gust i, el més important, sense utilitzar cap additiu.

Però el més sorprenent de la xocolata rosa no és només el seu color, sinó el sabor, que recorda el de les baies i la fruita vermella. Al contrari que la xocolata tradicional, el seu gust no és amarg, sinó àcid i afruitat.

Aquesta nova creació és fruit de 13 anys d’investigació i va arribar definitivament al mercat a mitjans del 2018, però no ha estat fins a aquest any que s’ha popularitzat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari