Publicat el 14/10/2021
 • Inventari:
  és imprescindible saber què tens, el seu estat, ús i com ho tens emmagatzemat, així podràs adonar-te de la quantitat de productes i estris que et calen… o no! Buida calaixos, bosses i necessers i comença a fer una classificació per tipus: llapis, maquillatges, colorets, pólvores, ombres d’ulls, pinzells… Agrupa’ls segons això i busca caixes, pots, safates, etc. per guardar-los.
 • Neteja:
  pinzells, escumetes, raspallets… Els que estiguin en estat òptim els pots netejar amb sabó neutre i deixar assecar en pla. Si són sintètics, neteja’ls amb una mica de sabó de dutxa o xampú o bé gotes de sabó dels plats. Esbandeix-los bé, deixa’ls assecar i no els guardis fins que no hagin expulsat tota la humitat. Els necessers també cal netejar-los: repassa’ls per veure si tenen algun forat, no tanquen bé o simplement tenen taques. Segons el material, pots posar-los a la rentadora, que serà el més eficient. En cas contrari, pots netejar-los amb tovalloletes o alcohol. Si no et val la pena, compra’n de nous o recicla algun estoig o bosseta de roba que no facis servir, com les que et posen amb les sabates.
 • Llença o recicla:
  examina bé tots els productes. Has de mirar el seu aspecte, color i olor. Si no són homogenis, no fan bona olor, estan trencats…, val més que te’n desfacis. Si tens alguna crema oberta de fa poc i que no et poses, reutilitza-la; per exemple, una crema de cara massa untuosa me la poso a l’escot, a les mans o als talons! Olis: barreja’ls amb alguna crema de cos o cara per donar un toc d’il·luminació! O una barra de llavis que en el fons no t’agrada, fes-la servir com a coloret o ombra d’ulls.
 • Atenció a les caducitats:
  a banda de revisar el seu estat, si en fas ús o no, cal veure sempre la data de caducitat. Si vols seguir un control, pots enganxar o pintar al pot la data en què vas obrir el producte per calcular el temps d’ús que et queda. La caducitat la veuràs expressada amb un número més una «M» de mesos. Normalment, a partir dels sis mesos les formulacions es poden veure afectades. Les ombres, colorets, etc. duren més, però cal que estiguis atenta a les variacions en l’aspecte.

No oblidis comprar amb seny: si pots, productes de maquillatge i bellesa biològics, que trobaràs molt a prop teu en botigues especialitzades.

 

EmeleBe

Deixa un comentari