Publicat el 21/10/2004

No hi ha dubtes, la gent gran no té cap problema per accedir a Internet. Podem esmentar dues experiències reeixides, en primer lloc la del Casal de la gent gran del Parc de Mataró i darrerament la del Consell Sènior de Premià de Mar. L’endin-sament de la gent gran en el món d’Internet és la millor medecina preventiva per evitar i frenar l’aparició de malalties com l’Alzheimer. L’exercici d’activitats que estimulen el bon funcionament del cervell és vital per millorar la qualitat de vida de la gent gran.
El coneixement d’Internet a més de ser una de les millors maneres per combatre la solitud, el principal problema que pateix la gent gran, té una altra avantatge, la de permetre començar a entendre el funcionament i forma de pensar de la societat del segle XXI, en el que la globalització n’és una de les seves més clares conseqüències. S’ha passat d’un món jerarquitzat en el que molts pocs sabien el que passava, a un altre funcionant en xarxa en el que cada vegada hi ha més gent que sap el que passa.
Tenim un clar exemple en la informació sobre l’atemptat del 11-M, en la que el govern volia amagar a la seva població una informació a la que era possible accedir per altres canals. S’ha posat en evidència el fracàs d’una intencionada intoxicació de l’opinió pública, que gràcies a una nova mentalitat més oberta, no s’ha empassat una clara manipulació que anys enrera segurament hauria colat.

Una cultura sènior aposta per posar a l’abast de la gent gran les noves tecnologies, totalment recomanables i accessibles.

Deixa un comentari