Publicat el 22/06/2022

Instal·lar plaques solars a casa teva.

 

Són fàcils d’instal·lar i suposen un estalvi en la factura de la llum.

 

Sens dubte, una de les millors maneres d’estalviar diners en la factura de la llum és instal·lar plaques solars. Amb els preus de l’electricitat tan elevats, l’autoconsum és una opció molt popular. Això sí, instal·lar plaques solars no és tan fàcil, i cal saber unes quantes coses abans de llançar-s’hi definitivament.

Un dels principals avantatges de les plaques solars és la seva elevada vida útil. Aquestes plaques solen tenir una vida d’entre 30 i 35 anys. Això ja compensa en gran manera la inversió inicial que cal fer, ja que se sol amortitzar en uns vuit anys aproximadament.

Tot això sense tenir en compte la gran quantitat de subvencions, bonificacions i reduccions d’impostos que existeixen per apostar per aquest tipus de font d’energia.

L’amortització anteriorment esmentada pot suposar un enorme estalvi en la factura de la llum. Un cop hagis recuperat la inversió, estaràs generant quilowatts gratuïts.

Les plaques solars solen ser fàcils d’instal·lar. Els experts realitzen un estudi del perfil de consum de família i el tipus de coberta de l’habitatge. Així s’instal·larà la placa més adequada al perfil, adaptant-la a les característiques individuals de la família. Després es donarà d’alta i es legalitzarà la instal·lació.

Si tens un habitatge unifamiliar, és fàcil instal·lar-hi una placa solar. En aquest cas, l’estudi anirà orientat a la mena de coberta, l’orientació de la casa i també si existeixen o no ombres que puguin suposar dificultats. A més, ha d’haver-hi un espai per al transformador de corrent continu a altern, conegut com a inversor.

Si vius en un pis, la cosa és més complicada, ja que no depèn solament de tu: les comunitats de propietaris hauran de posar-se d’acord per a l’ús de zones comunes. Si tots es posen d’acord, es pot crear un sistema d’autoconsum compartit que permeti estalviar diners a tots els veïns.

 

vivirhogar.republica.com

amic logo

amic logo

Deixa un comentari