Publicat el 23/10/2017

Si viviu al centre d’una gran ciutat, és possible que els sorolls ambientals hagin convertit en un malson el temps que esteu a casa vostra, i si no voleu que la salut se’n ressenti no us queda altre remei que fer reformes per insonoritzar-la.

Bàsicament les raons per les quals algú pot voler insonoritzar una habitació es redueixen a dues: evitar que el so entri o impedir que surti.

En el primer cas, la situació que se sol presentar és que el soroll mediambiental (gent al carrer, una estació de trens, un espai amb bars i taules al carrer…) és tan insuportable que s’ha d’actuar abans que costi la salut; i en el segon cas, es tractaria de situacions més excepcionals, com per exemple aquells professionals que, pel motiu de tenir la feina a casa o practicar-hi, necessiten insonoritzar l’habitació per no molestar la resta dels veïns. El cas més clar és el dels músics.

Sigui per la raó que sigui, si us veieu en la necessitat d’insonoritzar el vostre habitatge hauríeu de tenir en compte alguns aspecte fonamentals a l’hora de portar a terme l’obra:

Finestres
Un dels principals canals per on es colen els sorolls exteriors és a través de les finestres. Per aquesta raó, l’elecció del material adequat, el perfil, la forma d’obertura, el gruix del vidre i la mida de la càmera són decisions que determinaran el correcte aïllament de l’habitatge.
A més, cal recordar que l’aïllament aconseguit amb les finestres adequades no només ajudarà a retornar la pau a l’interior de la llar: també us protegirà del fred a l’hivern i us ajudarà a estalviar energia i diners.

Parets i sostres
Per a l’aïllament de parets i sostres necessitareu construir un envà doble i col·locar-hi el material absorbent i aïllant. La paret es carrega de Pladur o de plaques de guix. L’aïllant pot anar en la part exterior o entre les dues cares de l’envà. S’ha de tenir en compte que si el col·loqueu a la part exterior optimitzareu la reverberació, però no millorareu l’aïllament. En canvi, si ho feu entre les dues cares de la paret nova sí que millorarà la insonorització.

Sòl
Per acabar amb la insonorització del vostre pis només us faltarà aïllar el sòl. Per a això, al mercat trobareu una gran varietat d’elements com tacs de cautxú, lloses flotants de formigó, bancades antivibratòries, làmines antiimpacte, terres tècnics, etc. Només caldrà escollir o deixar-nos aconsellar pels professionals.

 

Font: www.api.cat/noticias
Redacció La Clau

Deixa un comentari