Publicat el 10/09/2020

Crear i expressar-se artísticament és una cosa molt humana, perquè és una capacitat innata que es desenvolupa socialment en la necessitat de plasmar idees, emocions, percepcions i sensacions. Hi ha qui creu que ser artista és tenir un do innat, però també els qui defensen que amb una bona formació es pot arribar a la mateixa finalitat.

El que és evident és que una bona base és indispensable per desenvolupar la vocació artística, i que és primordial fomentar la creativitat dels nens durant els primers anys.

’art els facilita la comprensió d’altres matèries i els serveix per enfrontar-se a diverses problemàtiques en el seu desenvolupament perceptiu i emocional. Si tenen una predisposició artística, des de l’àmbit familiar o educatiu se’ls ha d’impulsar el talent per mantenir-lo despert.

Per tot això, la formació és imprescindible tant com a futur professional com a aficionat. Si sempre ens ha atret l’art, per què no aprendre’l quan ens és possible? L’edat no és un impediment per deixar anar la creativitat i gaudir dels seus beneficis. Plasmar qualsevol idea en un llenç o escultura és una activitat alliberadora que, a més, té la seva part terapèutica.

Són aquestes experiències artístiques les que molts adults busquen quan s’apunten per primera vegada a un curs de pintura, ceràmica o fotografia, i és en aquest moment quan descobreixen que tenen molt talent per oferir.

Pel que fa a la gent gran, els dona la possibilitat de seguir formant-se i desenvolupar les seves capacitats creatives. Aspectes com les relacions socials, l’estímul intel·lectual, la psicomotricitat, l’autoestima i la motivació es potencien mitjançant la realització de tallers de dibuix i pintura, decoració, ceràmica, modelatge, fotografia, etc.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari