Publicat el 11/03/2017

La sensació de benestar que proporciona un ambient acollidor i càlid és definida pels danesos amb el mot hygge, una actitud de vida feta de petits detalls que ens fan sentir bé
i que podem introduir en la decoració de casa.

Dinamarca és, segons l’Informe World Happiness, el país més feliç del món, i el hygge hi té molt a veure. Es pronuncia hu-ga i sovint es tradueix com a «allò acollidor». Però de fet és molt més que això: és una actitud total davant la vida que consisteix a consentir-se, consentir els altres i sentir-se bé.

Aquest estil de vida es pot incorporar fàcilment a casa. Per fer-ho, només cal seguir unes pautes bàsiques:

Aprofita la llum natural
En ser un país escandinau, on no hi ha gaire dies de sol, es dóna molta importància a l’aprofitament de les finestres, eliminant tot allò que destorbi la il·luminació durant el dia.

Fes servir colors suaus
Tonalitats com el blanc, el marró o el beix contribueixen a aclarir l’estança i fan més sensació d’amplitud. Les cortines blanques són perfectes i es poden combinar amb molts coixins de colors càlids, catifes minimalistes, una manta al braç del sofà i pinzellades de color en els tèxtils.
Pinta en comptes d’empaperar Per tal de crear simplicitat és preferible fer servir pintura en lloc de recarregar les parets i el sostre amb papers estampats.

Utilitza elements naturals
La fusta ha de ser l’element principal per al mobiliari, ja que el seu origen vegetal aporta calidesa a l’ambient.

Fes servir complements de fibra natural
Per al tèxtils es poden escollir teixits com el cotó, la llana, el cànem o el lli. Una bona idea és utilitzar cistells de vímet, atès que creen ambients acollidors i ajuden a mantenir en ordre la casa.

Decora amb flors
Unes quantes plantes i rams a les finestres o a les tauletes aporten a la casa un encant especial. A més, les plantes, purifiquen l’aire, ajuden a respirar millor, combaten la depressió, absorbeixen el soroll i permeten estar en contacte amb la natura.

També amb espelmes
Es poden fer servir en qualsevol part de la casa, sobretot en èpoques nadalenques. Les espelmes donen un toc més personal i relaxant. Però no poden ser espelmes perfumades. Res en l’ambient hygge és artificial; per tant, si és cera d’abelles molt millor.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari