Idees per a la cistella de pícnic | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 20/08/2020

Per gaudir de les vacances d’estiu no cal anar-se’n gaire lluny. El parc de prop de casa o la muntanya del nostre poble o barri són suficients per fer un bon pícnic. El més important és mantenir les mesures de prevenció emeses per les autoritats sanitàries i incloure en l’avituallament màscares i gel hidroalcohòlic.

Un altre punt cabdal és que el menjar sigui de qualitat, amb productes pensats per compartir, i que hi hagi varietat de dolços i salats. Per guardar-lo necessitarem envasos hermètics, a més d’una nevera portàtil per mantenir-los frescos. I recorda que no has de cuinar els plats amb més de 48 hores d’antelació, sobretot si es tracta de truites.

Amanides. Tria una bona base com la pasta, els llegums, l’arròs o les patates i afegeix ingredients frescos: formatge, verdures, hortalisses, carns fredes, embotits… Tingues present que és millor portar l’amaniment en un pot a part per servir-lo en el moment.

  • Hummus i guacamole. Aquests plats també tenen un munt de variants: de remolatxa, albergínia, moniato… I es poden acompanyar amb bastonets de pa, coques de blat de moro, verdures crues tallades a tires o pa de pita.
  • Entrepans. Prepara’ls amb diferents tipus de pa i amb farciments originals que combinin alguna carn, embotit o peix en conserva amb hortalisses fresques i una mica de formatge.
  • Truites. La de patates és un clàssic dels pícnics, però també podem fer-les de verdures, embotits, tonyina o formatge.
  • Crestes, quiches i pastes salades. Les masses refrigerades de pasta de full, pasta brisa, pizza o crestes resulten ideals per tenir a punt plats per emportar en tot just uns minuts.
  • Fruita. Treu partit de la gran varietat de fruites de temporada que només cal rentar bé, pelar i trossejar. Pots portar síndria i meló tallats a daus, o preparar una macedònia.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari