Publicat el 22/07/2020

 

Elisabet Temporal és la creadora i promotora del concepte Home Detox Movement, una filosofia de vida basada en la idea que «la teva llar ets tu».

Segons explica al seu web, www.elisabettemporal.com, el seu objectiu és que t’enorgulleixis de cada zona de casa teva, que aconsegueixis estimar-la i, en conseqüència, que t’estimis a tu completament, sense oblidar ni deixar res de banda.

Per dur a la pràctica el Home Detox hi ha una sèrie de recomanacions que cal seguir. Abans, però, s’ha de tenir molt present que «totes les accions es fan per consciència i no per inèrcia».

Despreniment
És fonamental decidir què vols sentir a casa teva. Per aconseguir-ho, comença pels «forats negres», els punts en què tendeixes a deixar objectes que no tenen un lloc assignat. Un cop eliminats, tindràs una claredat mental que et permetrà descobrir què és el que vols a la teva vida.

Ordre conscient
Quan hagis pres les decisions corresponents hauràs de mantenir-les i seguir-les. És a dir, si tries un lloc per a cada cosa, hauràs de respectar el teu propi criteri i posar cada objecte on li correspongui després de fer-lo servir. Prenent consciència en cada moment i creant hàbits entre tots els integrants de la casa, serà fàcil tenir-ho tot ordenat.

Neteja física
Si et mentalitzes que casa teva ets tu, entendràs que la neteja de la llar és com cuidar-te. Per tant, neteja amb afecte i fes-ho amb els productes i estris que més bé consideris per aconseguir el benestar que busques.

Neteja energètica
De vegades, netejar amb aigua i sabó no és suficient i cal recórrer a altres mètodes per deixar la casa completament neta. Molts cops n’hi ha prou amb obrir les finestres i deixar córrer l’aire perquè el benestar torni a cada habitació. Si vols anar més enllà, pots ajudar-te d’espelmes, encens o olis essencials. Hi ha opcions senzilles per aconseguir aquesta neteja energètica sense necessitat que siguis un expert. El més important és la intenció que hi posis i valorar com et sents després de fer-ho.

Plantes
La vegetació aporta més harmonia a l’espai. Posar plantes a casa farà que les estances tinguin un aire diferent i que les energies siguin més beneficioses. A més de connectar-te amb la natura, la teva forma de cuidar-les et donarà informació molt valuosa sobre com et relaciones amb tu mateix.

Decoració i bellesa
A l’hora de decorar has d’utilitzar els elements que et facin sentir el que desitges en cada estança, sense tenir en compte les modes o les tendències. Analitza quina sensació vols experimentar en cada ambient, i omple’l d’objectes que facin que aquesta emoció aflori en tu.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari