Publicat el 30/07/2017

Es tracta d’una planta molt utilitzada per la medicina naturista per les seves múltiples propietats. És originària d’Europa, de tija carnosa que creix en forma d’arbust i pot arribar a assolir el metre d’alçada. De fulles oposades amb petites taques negres. Les seves flors són molt característiques, amb cinc pètals grocs amb la vorada negra i agrupats en manolls. El seu fruit té forma de cor.

Algunes de les aplicacions de l’hipèric:

Antiinflamatori: gràcies a aquestes propietats té efectes positius en ferides, cremades lleus, picadures d’insectes, espasmes musculars, contusions i esquinços.

Beneficis per a la pell: les aplicacions d’oli d’hipèric ajuden pel seu poder astringent a millorar el greix del cutis. També té poder cicatritzant: ajuda a regenerar la pell que ha patit ferides, nafres o cremades.

Antiàcid natural: redueix els problemes relacionats amb l’acidesa estomacal, malestar, digestions pesades, nàusees, vòmits i diarrees.

Ansiolític i antidepressiu: gràcies a dos dels seus elements (hipericina i hiperforina), presents en altes concentracions, aquesta herba pot ajudar a tractar problemes d’ansietat o depressió lleu. També tonifica el sistema nerviós i millora l’activitat neuronal. Sempre s’ha de consultar un especialista abans d’iniciar tractament, ja que podria tenir contraindicacions.

Diurètic: el limonè contribueix a eliminar toxines de l’organisme i a millorar d’aquesta manera l’estat físic general. Ajuda en casos de pacients amb retenció de líquids, hipertensió, artritis o gota.

A tenir en compte: tant si s’utilitza per via tòpica (oli, pomada, ungüent) com per via oral (comprimits, càpsules, infusions), l’hipèric pot provocar fotosensibilitat; per aquest motiu, durant la seva utilització s’ha de protegir la pell del sol adequadament.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari