Publicat el 27/11/2017

La neteja bucal diària és molt important per a la nostra salut, perquè evita que l’acumulació de bacteris danyi l’esmalt, que es produeixin càries i fins i tot la formació de tosca, que podria provocar la caiguda de les dents per malalties periodontals.

El raspallat de les dents és una part molt important de la higiene bucal diària, però el raspall, la pasta de dents, el fil dental, l’irrigador, el col·lutori bucal, etc., han de complir una sèrie de criteris pel que fa a seguretat i eficàcia. El professional, en aquest cas el dentista, pot aconsellar els productes i les tècniques de raspallat que s’adaptin millor a cadascú.

És recomanable raspallar-se les dents tres cops al dia, amb una durada de dos minuts cadascuna. L’ideal és fer-ho després de cada menjar principal: esmorzar, dinar i sopar.

Raspalleu les dents per les zones exteriors, interiors i les de mastegar, així com la llegua per eliminar bacteris. Les dents de baix es raspallen cap amunt, i les de dalt es raspallen cap avall.

Tingueu en compte que el raspall s’ha de netejar i assecar després del seu ús. El raspall mullat és una font de bacteris.

La quantitat de pasta és important: s’hauria de limitar a la mesura d’un pèsol. Si se’n posa més no s’aconsegueix que es netegi millor la boca, només malgastem pasta.

Cal utilitzar diàriament el fil dental o un netejador interdental per arribar allà on el raspall no pot.

El raspall de dents s’ha de substituir quan es veu que els filaments estan desgastats. Podem saber-ho simplement mirant el raspall: quan es desfila és moment de canviar-lo per un de nou.

Per acabar, utilitzeu un col·lutori sense alcohol.

Una boca bonica, amb unes dents netes i cuidades, no és només la nostra carta de presentació, sinó un termòmetre que mesura la nostra salut.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari