Publicat el 31/10/2018

La hidroteràpia és una forma de fisioteràpia que serveix per als tractaments de diverses malalties, lesions i trastorns. S’aplica en diversos escenaris com: balnearis, saunes, piscines termals i banys i dutxes amb característiques específiques.

La hidroteràpia s’utilitza des de l’època dels grecs, que ja aprofitaven les seves propietats amb finalitats mèdiques i també espirituals. Des d’aquells temps ha estat utilitzada per tot tipus de civilitzacions, fins arribar a la nostra.

Beneficis

  • Efectes cardiovasculars: millora la circulació vascular perifèrica.
  • Estimula el sistema immunitari.
  • Produeix alleujament muscular en contractures, lumbàlgies o tendinitis.
  • Redueix l’estrès, l’ansietat i ajuda a la recuperació en trastorns depressius.
  • Facilita la respiració.

No s’han de confondre natació i hidroteràpia, ja que tenen finalitats i sobretot exigències físiques completament diferents.

La natació, en ser una disciplina esportiva, requereix més esforç físic, ja que busca augmentar i potenciar les capacitats físiques de la persona des d’un aspecte més esportiu.

Per la seva banda, la teràpia aquàtica estarà més dirigida a recuperar la capacitat funcional de la zona afectada del pacient, restaurar habilitats, mantenir o preservar la mobilitat, prevenir seqüeles, disminuir el dolor, etc., és a dir, estarà netament orientada a la rehabilitació del pacient.

 

Redacció La Clau
Font: cuidateplus.marca.com

Deixa un comentari