Publicat el 20/07/2017

Les altes temperatures contribueixen a augmentar els nivells de sequedat cutània, i això es tradueix en un aspecte apagat i envellit de la pell. L’aigua és la dosi de vida que sempre necessita la dermis: no hi ha millor regal per al nostre cutis que una bona hidratació facial.

L’envelliment cutani es produeix per la falta d’hidratació, que creix a mesura que passen els anys. Si el teu cutis té la suficient dosi d’aigua, es retarda l’aparició de les arrugues. Un cutis ben hidratat absorbeix millor els beneficis específics dels cosmètics, i a més fa que necessitem una dosi menor de crema.

Totes les pells, amb el temps, perden la seva capacitat de retenir aigua a la capa còrnia, i per tant es deshidraten. És veritat que la pell seca té més dèficit d’aigua que les grasses, per la qual cosa pateix la descamació més fàcilment i ràpidament, però no és cert que les pells greixoses estiguin convenientment hidratades de per si, ni que les cremes hidratants no facin més que augmentar el greix de la pell; només cal escollir el tipus d’hidratació adequat, ja que aquest tipus de pell necessita les seves cures específiques; si no, es torna sensible, reactiva i acaba envellint més tard però de manera molt intensa.

La pell del rostre necessita un seguit de cures que s’han de fer sistemàticament com si es tractés d’un ritual, però per poder veure els efectes positius d’aquest ritual cal ser pacient, ja que la pell necessita entre 50 i 75 dies per crear cèl·lules noves i per fer que surtin a la superfície.

Amb l’ajuda de cosmètics que alimentin la pell es podrà mantenir nodrida i hidratada, i és per això que fora bo seguir un ritual propi basat en els punts següents: neteja, tonificació, hidratació, nutrició i cura especial, segons les necessitats de cadascú.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari