Publicat el 29/11/2018

LiveWire és el nom de la primera motocicleta elèctrica que la firma Harley-Davidson va presentar al Saló de Milà a principis de novembre, i que arribarà als concessionaris al llarg del proper any, 2019.

Quatre mesos abans, el fabricant nord-americà ja havia anunciat un pla estratègic per crear una «pròxima generació de motoristes» en tot el món. Segons informa l’agència de notícies Europapress, la LiveWire es va donar a conèixer durant l’anunci de l’estratègia de marca ‘More Roads to Harley-Davidson’ (Més camins cap a Harley-Davidson) i, ​​com a part d’aquest pla, pretén ser líder mundial en electrificació de motocicletes.

La LiveWire està propulsada per un motor elèctric d’imants permanents que produeix un parell instantani quan es gira l’accelerador. El propulsor està situat de forma molt baixa per tal d’abaixar el centre de gravetat i facilitar-ne el control a qualsevol velocitat i en aturada. A més, compta amb suspensions Showa d’alt rendiment totalment regulables, sistemes ABS i de Control de Tracció (TCS) de sèrie i uns pneumàtics específics Michelin Scorcher desenvolupats de forma conjunta amb HD.

Pel que fa a la conducció, el pilot pot ajustar el lliurament de potència amb set tipus de pilotatge diferents, quatre dels quals predefinits de sèrie i la resta programables per l’usuari. Gràcies a una pantalla TFT ubicada al centre del manillar, el conductor pot obtenir una gran quantitat d’informació. També ofereix connectivitat Bluetooth per a la navegació, música i altres funcions.
El model disposa d’un sistema RESS (Sistema d’Emmagatzematge d’Energia Recarregable, o bateria principal) i d’una petita bateria que alimenta els llums, els controls, la botzina i la pantalla de la instrumentació. La càrrega es pot dur a terme amb un carregador de Nivell 1 integrat en la pròpia motocicleta i que es connecta a una presa de corrent domèstica mitjançant un cable d’alimentació ocult sota el seient. Tot i així, també pot recarregar-se amb carregadors de Nivell 2 i Nivell 3 de càrrega ràpida, a través d’un connector de tipus SAE J1772, (EUA), o CCS2 – IEC tipus 2 internacional. Tots els concessionaris Harley-Davidson que venguin la motocicleta oferiran un punt públic de recàrrega.

 

Redacció La Clau
Font: www.europapress.es

Deixa un comentari