Publicat el 05/04/2017

Cada cop és més freqüent trobar a les llars una nova tendència que consisteix a pintar la part inferior d’un moble o d’una paret d’un color més fosc que la part de dalt; és l’anomenat half-painted.

El més habitual és que es faci servir a la decoració d’estil nòrdic, amb tons pastís o amb el blanc i el negre. La tècnica consisteix a pintar, per exemple, les potes o el suport dels seients i deixar la taula en fusta, o a l’inrevés.

En el cas de les parets, es tracta de combinar dos colors i es poden incloure també les portes. La pintura ha d’arribar fins a mitja alçada, aproximadament, perquè no sembli un sòcol, i l’acabat no cal que sigui recte i ben definit. Si es vol, la zona de transició entre els dos tons pot deixar-se imperfecta, amb les marques de la brotxa, o bé en forma diagonal, formant petits triangles o dibuixant una ziga-zaga.

Tot i que la part inferior acostuma a pintar-se amb el matís més fosc, també pot fer-se a l’inrevés. Si hi ha claror i espai suficient, la tonalitat més fosca pot anar a la part superior. Això donarà a la decoració originalitat i caràcter.

Una opció molt decorativa és fer degradats de colors, de més obscur a més clar, tot i que demana més experiència en pintura.

 

Fonts
mueble.com
www.jujuyalmomento.com
Redacció La Clau

Deixa un comentari