Publicat el 04/08/2018

Lluir un rostre perfecte no és una tasca fàcil. Requereix certs hàbits i rutines bàsiques de neteja facial que no s’han de passar per alt, ja que el sol, el tabac, l’estrès, la mala alimentació, l’alcohol, la baixa hidratació i no dormir bé són només alguns dels factors que estan danyant constantment la nostra pell. Què s’ha d’aplicar diàriament? Quines coses s’han o no s’han de fer?

Errors en la cura de la pell

Exfoliació excessiva
És quelcom temptador, però molt perjudicial a llarg termini, ja que poleix massa la capa superior de la pell. En realitat estàs traient la barrera protectora que té la teva pell, ja que, un cop retirada, la pell està exposada a toxines ambientals i al dany solar, la qual cosa provoca l’envelliment. Exfolia’t com a màxim un cop la setmana.

No netejar-la correctament
Pots ser diligent en l’eliminació de maquillatge, però saps si estàs fent servir el netejador adequat per deixar la pell en òptimes condicions per a la seva renovació nocturna? Busca un netejador que contingui els ingredients adequats: coses com antioxidants per a protecció, àcid salicílic per ajudar a netejar els porus, hamamelis, que actuen com a astringent natural…

Dormir amb una funda de coixí de cotó
El setí o seda minimitza les arrugues permanents. Pressionar la teva cara contínuament contra una funda de coixí provoca traumatisme a la pell, i amb el temps aquest trauma, agreujat per la fricció amb el cotó, pot causar arrugues permanents, ja que el col·lagen es trenca.

No fer servir protector solar cada dia
No és només per a la platja: la millor protecció contra l’envelliment de la pell és una bona defensa a força de protector solar. Fes-lo servir cada dia, i busca un que tingui un factor de protecció de 30 o més i sigui d’ampli espectre, que ajuda a protegir dels raigs UVA (així com dels UVB), que se sap que causen fotoenvelliment de la pell. També s’aconsella aplicar protector solar al pit i a la part superior de les mans cada dia.

Prendre dutxes d’aigua massa calenta
Després d’un dia complicat, una dutxa calenta pot ser tot el que necessites per retrobar la relaxació, sobretot a l’hivern. Però l’aigua calenta no té efectes gaire positius per a la pell; de fet, li treu els seus olis naturals i la deixa seca. Es recomana prendre dutxes tèbies, no calentes, i acabar amb una dutxa ràpida amb l’aigua freda.

No hidratar la pell grassa
Independentment del tipus de pell, és imprescindible hidratar-la diàriament i aplicar-hi crema de dia i de nit. És un error molt comú que les persones amb una pell grassa evitin les cremes hidratants. De fet, és vital que fins i tot la pell oliosa s’hidrati, ja que sense hidratació la pell compensarà en excés aquesta falta amb més greix, donant lloc a brots d’acne i una textura desigual de la pell. Pren nota: la hidratació afegeix aigua a la pell, no oli ni greix.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari