Publicat el 11/02/2020

El somriure és una carta de presentació i si vols que el teu sigui lluminós i brillant, el primer que cal cuidar al màxim són les dents. Això, a banda de les imprescindibles visites al dentista, implica desterrar alguns mals hàbits de la rutina diària.

Fumar. La nicotina enfosqueix l’esmalt i taca les dents. A més, pot provocar que les genives emmalalteixin i les dents s’afluixin. Les papil·les gustatives també en poden resultar afectades. Si aconsegueixes deixar aquest vici, la teva boca i el teu cos obtindran uns beneficis immediats.

Fer servir les dents com a eina. Si acostumes a destapar ampolles o flascons de medicines amb les dents, aquestes es poden fracturar o desgastar.

Tallar el fil amb les dents. Encara que sembli una tasca senzilla, de nul·les conseqüències, no ho facis! Tallar el fil amb les dents les desgasta.

Xerricar les dents o prémer-les en excés (bruxisme). Aquesta acció desgasta la superfície de les dents i fins i tot pot afluixar-les. També pot afectar l’articulació de la mandíbula. Consulta el dentista: és possible que necessitis dormir amb un protector especial (una fèrula) per evitar que facis aquest gest inconscientment mentre dorms.

Mossegar-se les ungles. A banda de no ser higiènic i de fer que les mans es vegin lletges, aquest hàbit augmenta les possibilitats de patir bruxisme.

Raspallar-se les dents amb moviments horitzontals desgasta l’esmalt. El correcte és fer-ho amb moviments circulars.

Mastegar gel. Encara que només es tracti d’aigua congelada i sense sucre, el sol fet de mastegar-lo pot fracturar, per la seva duresa, les dents o provocar-hi esquerdes.

Menjar patates fregides de bossa. El midó que contenen es converteix en àcid, i aquest àcid pot atacar l’esmalt de les dents. Si en menges, intenta rentar-te les dents el més aviat possible.

Quants d’aquest mals hàbits practiques? Si no pots eliminar-los d’una vegada, comença a poc a poc i, primerament, intenta deixar els més perillosos, com el fet de fumar. Les teves dents t’ho agrairan.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari