Publicat el 26/05/2017

Segons explica al seu web la Fundació Alícia, l’Associació de Celíacs de Catalunya ha alertat de l’augment de les reclamacions dels clients en restaurants que s’anuncien com sense gluten, però que no garanteixen l’elaboració ni la manipulació d’aquests aliments. És per això que la fundació recorda l’existència de la guia Restauració sense gluten, un manual que dóna eines als establiments per tal que puguin adaptar la seva cuina amb les màximes garanties.

La guia, que és gratuïta i es pot descarregar al web de la fundació (www.alicia.cat), ha estat feta amb la col·laboració de l’Associació de Celíacs de Catalunya i supervisada per l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària. L’objectiu del manual és que els cuiners i professionals de la restauració adaptin les seves cartes per a celíacs, evitant les contaminacions creuades. També vol donar resposta a tots els dubtes sobre l’elaboració de menús sense gluten i, a més, aporta informació necessària per a l’adaptació, com ara un llistat dels productes que poden o no contenir gluten, l’elecció dels proveïdors, diferents formes d’organitzar la cuina en funció de les característiques dels productes, tipus de receptes, com informar el client que hi ha un menú per a celíacs i fins i tot la manera com indicar en la carta que un producte és ‘gluten-friendly’.

Segons la Fundació Alícia, les darreres xifres estimen que un 1% de la població pateix aquesta malaltia, mentre que un 6% té sensibilitat al gluten, per la qual cosa cal seguir una dieta rigorosa d’aliments 100% lliures d’aquesta proteïna, ja que la patologia pot derivar en infertilitat, osteoporosi, problemes de creixement i limfoma gàstric, entre altres complicacions.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari