Guanyadors del concurs La Millor Coca de Sant Joan | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 13/06/2019

Més de 50 forns i pastisseries de tot el país van participar en la primera edició del concurs professional per escollir la Millor Coca de Sant Joan, segons recull la revista Cuina. El certamen, organitzat per l’agència de màrqueting gastronòmic Sr. y Sra. Cake, va comptar amb un jurat format per mestres pastissers i forners professionals, presidents de gremis de flequers de Barcelona i el director de la revista Cuina, entre d’altres.

Els cuiners van estar guardonats en diferents categories: Joaquim Jiménez, del Forn Noé, es va endur el premi a la millor coca tradicional de fruites; Oriol Carrió, de la pastisseria que porta el seu nom, va elaborar la millor coca de crema i pinyons; i Roger Canela, del forn Papanbread, va obtenir el guardó a la millor Coca de Sant Joan creativa.

Segons expliquen els seus organitzadors, el concurs La Millor Coca de Sant Joan vol retre homenatge i donar visibilitat a una de les postres més tradicionals del territori català, que s’elabora durant la revetlla de Sant Joan. Un clàssic anual en la gastronomia catalana que manté encara la forma rodona, una reminiscència del culte al sol ideada com a rebuda de l’època estival.

 

Redacció La Clau
Font: www.cuina.cat

Deixa un comentari