Publicat el 13/09/2018

Després de les vacances és normal que ens costi tornar a la rutina i agafar el ritme de nou. Ens sentim fora de lloc i, fins i tot, podem estar més baixos d’ànims.

Al teu gos li pot passar el mateix i veure’s afectat per la síndrome postvacances. Ajuda el teu millor amic a tornar a la normalitat de la manera més suau i tranquil·la possible amb els següents consells.
Pensa que les vacances representen un canvi d’hàbits important per al teu gos. Si durant l’any passes moltes hores fora de casa, ara tens l’oportunitat d’estar més temps amb ell i compartir junts grans moments. Les activitats i els horaris canvien, i quan torna la rutina és possible que el teu pelut es comporti diferent.

Si el teu gos sempre ha estat eixerit i ara el notes més apagat i trist, és normal. Et troba a faltar i no acaba d’entendre perquè, després de tants dies junts, ara torneu a estar separats. És possible també que reclami més la teva atenció. Per evitar aquestes situacions seria ideal poder fer una tornada a la normalitat de manera progressiva abans d’acabar les vacances recuperant horaris i rutines. Així no notarà un canvi tan brusc quan hagis de tornar a la feina i hagi de quedar-se sol més hores. Un extra de moixaines també l’ajudarà.

La hiperactivitat també és habitual, i el millor és gestionar tota aquesta energia amb passejos una mica més llargs i actius i oferir-li jocs que l’entretinguin al llarg del dia, com els interactius o les joguines tipus Kong. Una altra reacció freqüent és que faci les necessitats dins de casa. Tot i que pugui semblar una manera de cridar l’atenció, segurament és degut al canvi d’hàbits. Un cop més, agafeu la rutina de sempre i en pocs dies tornarà a comportar-se com abans de les vacances.
Tot i això, si algun dels canvis perdura més de dues setmanes o són molt extrems, consulta-ho amb un especialista o amb el teu veterinari.

Deixa un comentari