Publicat el 07/04/2018

De constitució i caràcter similar al labrador. Són exemplars tranquils i amb gran paciència amb adults i petits. És un gos que s’ha guanyat la seva fama per ser amistós, sensible, equilibrat i obedient.

És fàcil d’ensinistrar, encara que li costa una mica ‘madurar’. És el company ideal per als nens; actua de gos pigall, de gos de suport en teràpies… En fi, una perla que cal saber valorar. Juntament amb el labrador retriever, és un dels gossos de màxima garantia de bon caràcter.

La talla en els mascles arriba als 61 centímetres, i en les femelles als 56 centímetres. El cap està molt proporcionat amb el cos, és gran i amb un perfil ben definit. De crani ample i llis, de línies suaus.

El morro és ample i gran, però no punxegut, les mandíbules tanquen en tisora i la trufa és negra, encara que es veu de vegades un to més clar en alguns exemplars.

Els ulls són molt vius, foscos i amb parpelles ben definides i delineades en negre. Les orelles són caigudes, mitjanes i triangulars, d’implantació baixa. El mantell és de pèl i de doble capa; l’extern, més llarg en potes i cua, és llis o lleugerament ondulat. El color va des del crema clar o sorra a tots els tons de daurat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari