Publicat el 28/05/2017

El ginkgo és una de les plantes medicinals més conegudes. Originari de la Xina, aquest longeu arbre s’ha convertit en un pilar important de la medicina tradicional d’aquest país i també de les diferents branques de la medicina que utilitzen la natura al seu favor.

L’extracte de les fulles de l’arbre ginkgo biloba es considera un eficaç remei natural per combatre trastorns circulatoris associats a l’envelliment. Un dels principals beneficis és la millora de la circulació sanguínia pel seu contingut en flavonoides, i és per aquest motiu que ajuda a mantenir el cervell en bon estat, afavoreix la concentració i disminueix el cansament. Es recomana a persones que pateixen insuficiència circulatòria, insuficiència venosa, artrosi, artritis i rampes musculars. També per augmentar l’energia, millorar la memòria i com a gran aliat per combatre la depressió.

Per la seva gran quantitat d’antioxidants que afavoreixen la circulació sanguínia ajuda també a prevenir coàguls. Resulta un gran aliat per a persones que es troben convalescents després d’una trombosi o problemes cardíacs o vasculars.

La manera més habitual de consumir aquesta planta és en forma de càpsules. També es pot fer en infusió, però sempre en dosis controlades.

El seu consum no està recomanat en casos de menstruacions abundants, si s’estan prenent anticoagulants, si es pateixen ferides o úlceres o durant l’embaràs i la lactància, i tampoc a persones al·lèrgiques.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari