Gestos (imprescindibles) per tenir un cabell bonic, brillant i sa | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 16/04/2019

El cabell és una part fonamental del nostre look. Sense una cabellera bonica, brillant i sana no hi ha look que aguanti, per això és molt important tenir-ne cura per tal de treure-li el màxim rendiment.

Atenció al cuir cabellut
La pell del cuir cabellut és molt més sensible del que pensem als agents externs com els raigs UVA, el fred i la calor. A més, amb freqüència se’l sotmet a tractaments cosmètics i químics agressius com la rentada amb productes no adequats, la coloració o la decoloració, etc. Una exposició excessiva a aquests factors pot derivar en canvis que afecten el cabell, arribant fins i tot a ocasionar la seva pèrdua.

Tria sempre productes de qualitat, que siguin respectuosos amb el teu cuir cabellut. De la mateixa forma que setmanalment hauries d’exfoliar la pell del teu rostre i cos, una vegada al mes hauries de fer-te un píling o una oxigenació capil·lar per eliminar les cèl·lules mortes, l’excés de seu, caspa o els residus de productes. El píling de cuir cabellut neteja la pell del cap en profunditat, afavorint el creixement d’un cabell més fort.

Compte amb les eines de calor
Naturalment a l’hivern no podem sortir al carrer amb els cabells mullats, però és imprescindible utilitzar adequadament les eines de calor.

Com que no és qüestió d’anar empalmant refredats, recorda que quan utilitzis l’assecador sempre has de dirigir l’aire calent cap a fora, és a dir, no has d’enfocar l’aire cap al cuir cabellut.

Fes-te amiga de les tisores
El secret per tenir un cabell bonic i amb un perfil sense petits pèls trencats és anar retallant les puntes periòdicament. El cabell amb puntes obertes pot obrir-se fins a l’arrel, donant la sensació que és més fi. Per aquest motiu, quan ens tallem el cabell el notem més gruixut i fins i tot amb més quantitat. Si no vols tallar el llarg dels cabells, t’animem a realitzar-te un «tall de neteja», ja que aquest tipus de tall elimina només el necessari, sense tallar més centímetres del que cal, mantenint una aparença cuidada.

Cuida bé el teu cabell tenyit
Actualment ens encanta tenyir-nos els cabells. De vegades per ocultar els cabells blancs, d’altres simplement per canviar de color, per seguir les tendències del moment… Els motius són molts i molt diferents. Per això també hem de recordar-te que milloraràs el rendiment del color si t’hidrates bé el cabell, però també si un parell de cops a la setmana utilitzes xampús específics per al color que has triat.

 

Font: bellezaactiva.com

Deixa un comentari