Formes de descongelar els aliments, per a una major seguretat | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 15/12/2020

Descongelar a la nevera: Aquesta descongelació requereix una planificació prèvia, sobretot pel que fa als aliments de mida gran. Cal treure’ls del congelador i col·locar-los a la part més baixa del refrigerador, perquè es descongelin gradualment i sense canvis bruscos de temperatura. S’ha de procurar posar-los sobre un plat o una safata per evitar que gotegin sobre altres aliments. Generalment triguen de 12 a 24 hores a completar el procés, segons la mida que tinguin.

Descongelar en aigua freda: Aquest mètode resulta més ràpid, però també necessita més atenció. Els aliments han d’estar embolicats o envasats de forma hermètica per evitar que el teixit absorbeixi l’aigua i perdin qualitat. L’aliment se submergeix ben tancat en aigua freda, i aquesta es canvia cada cert temps (uns 30 minuts) perquè continuï la descongelació. Els paquets inferiors a 1 kg poden trigar una hora a descongelar-se. En el cas dels més grans caldran un mínim de dues hores.

Descongelar en microones: Aquest mètode només s’ha d’utilitzar si els aliments s’han de cuinar immediatament.

Les verdures i les hortalisses no s’han de descongelar. S’han de cuinar directament per conservar totes les propietats.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari